21. jan, 2021

Nu har familjen varit utan bredband hemma sedan 1/1. Orkar inte ens gå in på varför men det är riktigt frustrerande när andra gör fel och det drabbar en själv. Ni kan ju tänka er två teens på jullov utan wifi.

Nu kan jag uppdatera här iaf. 

Planerna har ändrats i tid inför vårens kull med Mynta och Moss. Det är så ett uppfödarliv är, väntan, väntan, väntan. 

Det är väldigt många som hoppats på denna kull, men tyvärr kan jag inte styra över detta. 

 

23. dec, 2020

Jag älskar mina hundar!

Idag var en sån där dag när jag funderar över hur rätt staffen är för oss/mig. Jag slås ofta av hur stolt och glad jag är över min tonåring (Moss). Han må vara i en utvecklingsfas just nu där det växer kola i öronen och hans hormoner får överslag ibland MEN han är en sån otrolig individ, så mogen på många sätt för sin ålder.

Han följer mig i allt jag vill att han hänger med på. Varför inte prova löpning oxå liksom? (filmade när vi sprang, haha, finns på IG)

Dagen började med att husse tog med Moss ut i skogen för ett träningsspår. Äntligen är han sig själv efter Pumas löp. Huvudet funkar som det ska i spåret och han jobbar på som han ska. Under tiden hann jag, lillhusse och tjejerna med en promenad. Så mysigt när någon av sönerna vill följa med ut.

Dagen fortsatte med en löprunda med Moss och Qami i lina framför mig och husse. Moss fattade galoppen direkt och t.om hjälpte mig uppför de jobbigaste backarna. Qamile som är den värsta slappfisen när det gäller (det tror man inte när man ser hennes fysik men hon är så lat) levde upp och höll sig i sträckt lina framför husse hela rundan (5km). Cykla får jag henne inte till men springa med oss, så roligt att kunna ha med henne oxå.

Vi avslutade dagen med att åka ut på landet till vänner för att äta gröt, skinkmacka, glögg o fika utomhus med kohagar precis intill och två brasor bredvid altanen. Helt magiskt i mörkret. Moss och Qamile låg hemma 4h och mötte oss med gäspningar och svansvift, helt coola när vi kom hem.

Mynta är på semester i Skåne över jul. Hon verkar hålla planerna för hon har inte börjat löpa än, yes!

Summa summarum. Jag är så stolt och glad. Mina hundar är friska och glada. Mentalt stabila och tryggai sig själva. Min utmattade kropp orkar träna igen och t.om springa flera ggr i veckan. 

Staffen är intensiv och krävande och på många sätt besvärlig ibland men när man har rätt ras för rätt ändamål så är det bara såååå rätt och bra. Glad idag!!

Nu väntar familjen på tvmys resten av kvällen inför julafton imorgon!

God Jul alla staffemänniskor och wannabees/gonnabees såklart

4. dec, 2020
4. dec, 2020

Igår kom ett vitt lager av kallt här hemma. Moss jagade snöflingor, Qami ville mest gömma sig inomhus, knappt hon kissade ens.

Mynta var precis här en sväng när matte fikade. Mynta sprang som vanligt omkring på tomten överlycklig. Snö är inga problem för henne. Tycker hon har lugnat ner sin energi lite.

Nu är det en månad sedan lilla Puma flyttade hem till oss. Mannen i vårt hus har äntligen en jakthund igen. Vi har haft beagle förut så nu hoppas vi på att ettåriga Puma kan jagas in ordentligt. Oturligt nog började hon löpa 3 dagar efter inflyttningen. Moss och Qami var duktiga och tog det med ro. Det märktes att Moss fick kämpa lite med hormonerna men han lyssnar bra på vad han får och inte får bry sig om. Nu är löpet förbi och vardagen kan funka normalt igen.

Moss bommade sitt tredje viltspårsprov. Vi var ju dumma nog att tro att han kunde göra provet mitt i löpet. Haha, han var helt kocko i skogen. Domaren tyckte allt att vi var knäppa som ens övervägde ett prov med en löptik hemma. Nu har vi lärt oss den läxan. Planen är att försöka igen närmare innan årets slut. 

Håll tummarna nu att det blir Mynta och Moss i januari. Det är många som väntar och hoppas, liksom jag. 

Nu är ännu en utbildning avklarad. Ganska klurig kurs som gick in mer på djupet i genetik och arv. Mkt nyttigt att gräva ner sig rejält i vad som ärvs ner och vad man ska värdera i avel.