4. dec, 2020

4/12-20 Första snön

Igår kom ett vitt lager av kallt här hemma. Moss jagade snöflingor, Qami ville mest gömma sig inomhus, knappt hon kissade ens.

Mynta var precis här en sväng när matte fikade. Mynta sprang som vanligt omkring på tomten överlycklig. Snö är inga problem för henne. Tycker hon har lugnat ner sin energi lite.

Nu är det en månad sedan lilla Puma flyttade hem till oss. Mannen i vårt hus har äntligen en jakthund igen. Vi har haft beagle förut så nu hoppas vi på att ettåriga Puma kan jagas in ordentligt. Oturligt nog började hon löpa 3 dagar efter inflyttningen. Moss och Qami var duktiga och tog det med ro. Det märktes att Moss fick kämpa lite med hormonerna men han lyssnar bra på vad han får och inte får bry sig om. Nu är löpet förbi och vardagen kan funka normalt igen.

Moss bommade sitt tredje viltspårsprov. Vi var ju dumma nog att tro att han kunde göra provet mitt i löpet. Haha, han var helt kocko i skogen. Domaren tyckte allt att vi var knäppa som ens övervägde ett prov med en löptik hemma. Nu har vi lärt oss den läxan. Planen är att försöka igen närmare innan årets slut. 

Håll tummarna nu att det blir Mynta och Moss i januari. Det är många som väntar och hoppas, liksom jag. 

Nu är ännu en utbildning avklarad. Ganska klurig kurs som gick in mer på djupet i genetik och arv. Mkt nyttigt att gräva ner sig rejält i vad som ärvs ner och vad man ska värdera i avel.