2. okt, 2020

2/10-20 Ajajaj! och Jippie!

Jippie! för att Moss jobbade hem ett 1:a pris i viltspår i onsdags. Finns ingen gräns för vad min kille karar av.

Ajajaj! för att Moss har jätteont i en tå, svullen och eländig är den. Han visade symtom på smärta för en vecka sedan men det blev bättre med fullständig inomhusvila. Efter spåret var han dock rejält halt igen och yttre tån svullen med en obestämt "knöl" på insidan. Vi var hos veterinären igår för undersökning. Efter röntgen hittades ingenting. Vetten ordinerade smärtstillande, antiinflammatoriskt och vila en vecka till. Har det inte blivit bra ska vi öppna upp för att se om det kommit in ngt i tassen. Vetten ville inte skära upp och rota runt i onödan.

Jag är så stolt över honom. Hos vetten väntar han tålmodigt i ett helt främmande rum med massa konstiga ljud o lukter. Han lägger sig ner vid mina fötter bara. Under undersökningen tryckte han sig mot sköterskan medans vetten tryckte och klämde på hans onda tå, han skrek av smärta men lät henne göra det. Sen var allt glömt direkt. På röntgenbordet sa jag åt honom att ligga o han la sig trots att han var livrädd och stel i hela kroppen (läskigt med ett halt sterilt röntgenbord ju). Han lät sköterskan bända o vrida tassen rätt. När vi sedan diskuterade behandling satt han bara lugnt o tittade på vetten som pratade med mig. Mentalitet är så viktigt!! Jag älskar min Moss!

Typiskt dålig timing med skada nu när vi satsar på viltspåret i höst, men det får vänta. Moss är så cool och finner sig i att ha skittråkigt hela dagarna så det ska nog gå bra ännu en stilla vecka.

Ögonlysning är inbokad för Moss och Mynta om ett par veckor.

Nästan alla Moss o Esters syskon har röntgats nu med ett otroligt kullresultat. Alla utom Ester har HdB Ed0. Som jag skrivit tidigare slog ju Ester biffen till med HdA Ed0.

Fun fact: Moss väger 15,1kg syster Ester väger 16,5kg. Ni förstår varför jag kallar henne biff🙂