2. maj, 2019

Ögongodis

Nu har alla barnen öppnar ögonen.

Odin var först redan 13 dagar gammal. Efter det kom Freke och igår 16dygn gamla kom Idun och Balder ifatt. Det som sker ungefär samtidigt som ögonen öppnas är ju att öronen även gör det. De söta små öronen hänger ner nu istället för att vara bakåtstrukna. Plötsligt fick bebisarna ett helt nytt utseende. Personligheterna framträder allt mer.  Häromdagen hörde jag till och med ett litet morr (tror det var Idun) från knuffandet vid spenarna. 

Balder som är ganska mycket mindre än sina syskon är även livligast. Han är ute och rör på sig mer mellan mat och sömn medans de andra bara rör sig mellan mat och sovplats. Jag misstänker att han helt enkelt har lättare att röra sig med mindre vikt. En liten sprinter alltså. Han är smidig som en iller när det gäller att komma fram till spenen och puttar ivrigt på syskonen. 

Vi har ökat på valplådans storlek lite nu när de börjar röra sig mer. Wendy var lite skeptisk först när vi ändrade men hon verkar vara nöjd med mer plats. Nu kan hon ligga ifred och breda ut sig och sedan lägga sig nära valparna när de vill ha mat. 

Ännu en utveckling är att valparna nu står på alla fyra och uträttar sina behov. Så kul att se. Skrattade högt åt Idun igår när hon precis som en vuxen hund bara ställde sig upp och kämpade ut en ....

Det är såååå gosigt att sitta vid lådan och ta upp en valp i taget och bara gosa med. Inte lätt att ta bra bilder förresten när de nyfikna huvudena går hit o dit hela tiden.