Än så länge finns inga valpplaner för 2022

Var vänliga, läs igenom all info ni hittar om hundar och avelsplaner här på sidan innan ni frågar mig via mail. Jag får väldigt många mail per dag och vill kunna lägga tiden på dem som själva tagit sig tiden att läsa på i första hand. 

Vi väljer med omsorg ut våra valpköpare och tillämpar därför inga köer eller listor.

Framtida hem väljs ut efter närmare kontakt, magkänsla och kemi, sist väljer vi vilken valp som passar bäst för just er familj. 

Jag ser helst att valpens nya hem är aktivt och att du/ni kommer att träna i någon form med hunden. Det ger fina förutsättnignar för samspel och välmående.  

Fodervärd 

En förutsättning för att kunna föra min avel vidare är samarbete med fodervärdar. Jag kan ju tyvärr inte behålla alla hundar hemma vars linjer jag vill arbeta vidare med.

En fodervärd är en person som vid halvfoderavtal (eg. bibehållen avelsrätt), köper valpen för halva valppriset mot att uppfödaren har rätt till en kull valpar (om det är en tik), eller tre parningar (om det är en hane. Vid helfoderavtal gäller det två kullar valpar (om det är en tik), eller sex parningar (om det är en hane). Detta ska vara gjort innan tiken fyllt 5 år eller innan hanen fyllt 7 år. Vi använder oss av SKK´s foderavtal.

Givetvis innebär det mkt mer än så att vara fodervärd. Det är inte ett enkelt sätt att få en hund billigt! Vad det skulle innebära att vara fodervärd åt en Staffelinds hund tar vi via personlig kontakt men det första kravet är att man ska bo inom rimligt avstånd från oss. Detta för att hunden ska kunna ha en relation med oss och kunna vänja sig att vara här hemma inför en kommande valpning. 

 

Vi följer givetvis SKK:s regler

Av valpköpare förväntar vi oss

- att du kommer att röntga, ögonlysa och göra någon form av beteende / mentalbeskrivning av hunden när den är mogen för det.

- ett kärleksfullt hem där man tycker om att röra på sig, det kommer krävas endel motion. Jag väljer främst hem som delar min ambition om en vältränad och sund staffe som får använda sin fulla potential

- att du är påläst om rasen och inte bara tycker den är snygg😉. Info finns för den som tar sig tid! Med kunskap är du förberedd på de lite jobbigare perioderna som kommer under valpens uppväxt.

- att du tänkt igenom din livssituation mycket noggrannt. Mycket kan hända eller förändras som gör att en valp/hund inte passar in.

- att du har en plan för valptiden, som inte bara sträcker sig några veckor framåt.Det är inte ovanligt att staffen blir 15år.

- att du låter din nya familjemedlem vara just en del av familjen.

 

 

Valpköpare hos oss får en valp som

- har friska, sunda, röntgade och ögonlysta föräldrar med känd L2Hga, HC och Phpv status.

- är veterinärbesiktad och vaccinerad max 1v före leverans

- är dolda fel försäkrad 3år

- är avmaskad flera ggr

- har åkt bil ensam och med syskonen

- är hanterad av barn och vuxna i olika åldrar

- är van vid allt stim och stoj en barnfamilj erbjuder

- har varit ute i olika miljöer

- har testat olika leksaker och miljöberikningar

- är kloklippt flera gånger

- har föräldrar som noga är utvalda ur hälso och sundhetsperspektiv samt är stabila och trevliga mentalt. 

-givetvis säljs enligt Skk´s regler