Målsättning

Vår målsättning är att få fram friska, balanserade individer som passar i familjen som vi tycker att en staffe ska. Lätta ord att skriva men inte mindre viktiga för det.

Vi siktar på att följa rasstandarden genom att välja individer som inte sticker ut från ramarna. Jag tycker det är en självklarhet att uppfödare har ansvaret att välja bort oönskade egenskaper i aveln (här ska man tänka på att det inte bara är det som syns på papper som räknas). Detta även om hunden i fråga är perfekt i andra avseenden. Kan vara tråkiga, tuffa beslut ibland men viktigt.

Vi gör det mesta av valparnas tid hos oss, då de faktiskt spenderar hälften av sin viktigaste utvecklingsfas här (vecka 4-12). 

Varje valp får egentid och miljöberiktning för att få en så bra start i livet som möjligt. Sedan är det de nya ägarna som bestämmer/styr hur valpen utvecklas. Vi kan bara göra startjobbet. Eftersom valparna flyttar hemifrån precis när deras personligheter börjat komma fram kan vi bara göra så gott vi kan med att para ihop varje individ med rätt hem. 

Vi ser helst att valpköpare ögonlyser och röntgar valparna när de fyllt 1 år och genomför mh eller bph.

Detta för att hjälpa till att hålla rasen sund och att vi ska kunna utvärdera vår avel. 

Senaste kommentaren

09.11 | 20:04

Hejsan
Vad roligt. Skriv gärna ett mail så kan vi komma överens om ngt därifrån. Mvh emelie

09.11 | 19:12

Hej vårat namn är Max Ljungberg 28år och Amanda Berling 31år, vi bor i Halmstad. Vi är intresserade av beagle och undrar om vi hade fått möjligtvis få träffa era beagles,(Max) jag har blivit intresser

13.01 | 16:33

Hej
Vi är en aktiv familj två vuxna och 4 barn. Jag heter Tobias och min sambo Cattis. Vi bor i Huddinge (Sthlm) i ett radhus med mycket ytor för vår staffe. Jag har själv erfarenhet av rasen.

02.01 | 17:57

Hej. Vi ska skaffa staffe igen. Då ungdomarna snart lämnar boet blir det tomt i vårat stora hus. Hör gärna av er. Mvh Johan och Linda